TLS 1.3 on Windows Server 2019

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2034971%22%20slang%3D%22en-US%22%3ETLS%201.3%20on%20Windows%20Server%202019%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2034971%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3EHello%2C%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3EI%20tried%20to%20enable%20TLS%201.3%20on%20Windows%20Server%202019(IIS%2010)%2C%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3Efor%20some%20reason%20this%20doesn't%20work%20well.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3EI%20changed%20the%20registry%20settings%20to%20change%20this%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%E2%9D%9D%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%5BHKEY_LOCAL_MACHINE%5CSYSTEM%5CCurrentControlSet%5CControl%5CSecurityProviders%5CSCHANNEL%5CProtocols%5CTLS%201.3%5CServer%5D%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%22DisabledByDefault%22%3Ddword%3A00000000%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%22Enabled%22%3Ddword%3A00000001%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%E2%9D%9E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3EI'm%20wondering%20if%20it's%20possible%20to%20leave%20it%20enabled%20and%20get%20it%20to%20work.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3EWith%20kind%20Regards%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22uiOutputText%22%3EMukul%20Waghmare%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2038617%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20TLS%201.3%20on%20Windows%20Server%202019%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2038617%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThey%20backported%20TLS%201.3%20to%20build%2017763%3F%3CBR%20%2F%3Ei%20have%20seen%20it%20backported%20only%20on%2018362%20%26amp%3B%2019041%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2429863%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20TLS%201.3%20on%20Windows%20Server%202019%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2429863%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F306569%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40abbodi1406%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EAccording%20to%20my%20information%20there%20is%20no%20down%20level%20support%20of%20TLS%201.3%20e.g%20Server%202019%2C%20Server%202016%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EOfficially%20supported%20in%20WIndows%20Server%202022%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fwin32%2Fsecauthn%2Fprotocols-in-tls-ssl--schannel-ssp-%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fwin32%2Fsecauthn%2Fprotocols-in-tls-ssl--schannel-ssp-%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Visitor

Hello,

 

I tried to enable TLS 1.3 on Windows Server 2019(IIS 10),

for some reason this doesn't work well.

 

I changed the registry settings to change this

 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.3\Server]

 

"DisabledByDefault"=dword:00000000

 

"Enabled"=dword:00000001

 

I'm wondering if it's possible to leave it enabled and get it to work.

 

With kind Regards

Mukul Waghmare

2 Replies
They backported TLS 1.3 to build 17763?
i have seen it backported only on 18362 & 19041

@abbodi1406 

 

According to my information there is no down level support of TLS 1.3 e.g Server 2019, Server 2016

 

Officially supported in WIndows Server 2022

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/secauthn/protocols-in-tls-ssl--schannel-ssp-

 

www.000webhost.com